Voetklachten tijdens lockdown

Voetklachten tijdens lockdown!?

Tijdens de lockdown zijn we over het algemeen anders gaan werken, hebben andere activiteiten, dragen we veelal andere schoenen of lopen we thuis gemakshalve op sokken of blote voeten. Pijn, hinder en voetklachten tijdens activiteiten kunnen tot veel ongemak leiden.

Praktijkvoorbeelden

Als podotherapeut zien we in de praktijk een aantal voetklachten die vaker voorkomen t.g.v. van de lockdown. Op onze locatie in Herten zagen we bijvoorbeeld een 48-jarige man die het wandelen heeft opgepakt, omdat hij niet kan sporten en ook voor zijn werk vanuit huis werkt en toch wil bewegen. Hij wandelt nu 3x per week 8 kilometer. Tijdens het wandelen (vanaf ongeveer 4 km), heeft hij last onder de bal van de voet, een soort brandende en soms ook stekende pijn. Bij deze meneer hebben we na een voetonderzoek steunzolen aangemeten om zijn klachten te verhelpen en om ervoor te zorgen dat hij tijdens het wandelen weer meer kan genieten i.p.v. last te hebben van zijn voeten.

Als laatste, een voorbeeld vanuit de locatie Roermond. Afgelopen week zagen we een meisje van bijna 13 jaar met enkelklachten en op maat gemaakte zooltjes. Tijdens het thuis onderwijs worden de zolen niet gedragen, ze draagt dan pantoffels want dat is lekker warm. Regelmatig wordt er hier of daar een TikTok dansje gedaan en ook tijdens het helpen met koken spelen de enkelklachten op. 

7 tips Voetklachten tijdens lockdown

Eén van de 7 tips

Ons advies: ook in huis de schoenen met de zooltjes dragen. Wil je alle tips lezen? Download deze door op onderstaande knop te klikken.

Herken je bovenstaande situaties en/of klachten, of heb je vragen? De podotherapeuten van AV Voetzorg staan voor je klaar!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief