Werkwijze

Tijdens uw eerste bezoek aan onze praktijk bespreken wij samen met u uw klachten. Daarna volgt een onderzoek met als doel de oorzaak van uw klachten op te sporen. Is de oorzaak bekend, dan stellen wij een behandelplan voor u op. Dit plan spreken wij met u door, waarbij wij er altijd naar streven om sámen met u tot een optimale oplossing te komen, die bij u past. Ook indien we niet direct een aantoonbare oorzaak kunnen vinden, bent u bij AV Voetzorg in goede handen. Het is ons doel om uw kwaliteit van leven te verbeteren.

RS Scan / LFT Footscan

Om een goed en helder beeld te krijgen van uw voetproblemen, werken wij met de RS Scan en de
LFT Footscan. Met behulp van een drukmeet- systeem kunnen we digitaal uw looppatroon analyseren. Dit is van belang om de juiste diagnose te stellen. Het drukmeetsysteem geeft door de vele ingebouwde sensoren informatie over de statische en dynamische belasting van de voet. Hierdoor komen we meer te weten over het functioneren van de voet en afwijkingen tijdens het lopen.

De beste oplossing

De podotherapeuten van AV Voetzorg zijn zeer breed opgeleid en beheersen het hele scala aan behandelmethoden van klachten. Bij het ontstaan van klachten kunnen allerlei factoren een rol spelen zoals biomechanische, neurologische en orthopedische factoren. Bij het bepalen van de juiste therapie houden wij rekening met al deze factoren én met uw eigen wensen en mogelijkheden. Samen met u zullen we een keuze maken wat voor u de beste oplossing is.

Natuurlijk spelen uw (sport)schoenen een belangrijke rol en deze zullen ook worden beoordeeld en indien nodig zullen schoenadviezen worden gegeven. Een podotherapeut is tevens opgeleid om in de schoen aanpassingen aan te brengen en advies te geven over het laten aanpassen van schoenen. Wij kunnen naast ortheses zowel orthopedische als podotherapeutische zolen maken. Indien nodig wordt er daarnaast nauw samengewerkt met orthopedisch schoentechnici.

Service

Als u op controle komt met uw zolen of orthese, dan zorgen wij ervoor dat een eventuele aanpassing indien mogelijk direct kan worden uitgevoerd. Zo hoeft u niet onnodig zonder zolen of orthese te lopen. Het komt voor dat er een grotere reparatie of wijziging nodig is. Uw zolen of orthese worden dan zo snel mogelijk aangepast zodat wij u deze normaal gesproken de volgende werkdag weer kunnen aanreiken.