Schoenen

Een podotherapeut van AV Voetzorg zal bij de meeste therapieën een schoenadvies geven. 

Uw voet is onze zorg. In onze praktijk zien wij iedere dag dat de juiste schoen, steun en zorg een groot verschil kunnen maken in beweeglijkheid en gezondheid. Maar het oog wil ook wat! Daarom een schoenenlijn voor dames waarin comfort en stijl gecombineerd worden met betaalbare prijzen. SchoenGeluk.

We zagen om ons heen dat de beste schoenen niet altijd de mooiste waren. Daarom gingen we zelf op zoek en kochten we vanuit onze expertise als podotherapeut schoenen die geen concessies doen aan de uitstraling. We vonden stoere, chique en stijlvolle schoenen die stuk voor stuk heerlijk zitten en geschikt zijn voor het dragen van steunzolen. We zijn trots op de collectie!

Neem gerust eens een kijkje op onze website en vraag onze podotherapeuten om advies.

Werkschoenen

Certificering van werkschoenen

Omdat werkschoenen aan specifieke eisen moeten voldoen, worden deze gekeurd door TÜV Rheinland Nederland. De werkschoen wordt dan gecertificeerd volgens de Europese NEN-EN-ISO 20345:2011 Safety (veiligheidsschoen), 20347:2012 Occupational (werkschoen) en 20346:2012 Protective (beschermschoen) normen. Wanneer de standaard inlegzool uit de schoen wordt gehaald en wordt vervangen door een eigen steunzool, dan vervalt de certificering van de werkschoen en ontstaat er een aansprakelijkheidsrisico. De inspecteur van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voert regelmatig inspecties uit met betrekking tot de productveiligheid van werkschoenen.

Werkschoenen met steunzolen én certificering

Diverse schoenmerken bieden een oplossing voor het aansprakelijkheidsrisico. Voorbeelden zijn EMMA, Elten, Neskrid en Atlas. Bij het aanmeten van een steunzool in een werkschoen dient de podotherapeut zich te houden aan de instructies van de betreffende schoenfabrikant. Indien u een afspraak heeft voor het aanmeten van steunzolen in de werkschoenen, dient u de betreffende werkschoenen met inlegzool altijd mee te nemen.