Specialisatie

Orthopedische zolen

Door onze jarenlange ervaring, ook op het gebied van orthopedie, zijn wij in staat om ook orthopedische zolen aan te meten en te maken. Daarmee bieden wij onze cliënten de keuze uit ofwel een podotherapeutische zool of een orthopedische zool. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden én de dagelijkse bezigheden van een cliënt bekijken we samen wat de beste oplossing is. Letterlijk zullen we bekijken wat het beste past!

Cad Cam zolen

Door middel van een LFT footscan wordt er een digitale afdruk van uw voeten gemaakt. De uiteindelijke zolen worden individueel op maat gemaakt aan de hand van deze afdruk.

Diabetische voet

Als iemand diabetes mellitus heeft, zijn voetcomplicaties een veel voorkomend en ernstig gevolg van deze ziekte. De podotherapeuten van
AV Voetzorg zijn speciaal opgeleid om risicofactoren voor het ontstaan van voetwonden op te sporen en te screenen, ook als er nog geen klachten zijn. Mocht er toch een wond aan de voet ontstaan, dan zijn wij meestal in staat deze te behandelen en kunnen zo ernstige problemen voorkomen. Wij zijn gespecialiseerd in wondbehandeling. Uiteraard onderhouden wij nauw contact met de specialist uit het ziekenhuis en verwijzen wij door indien dit naar ons deskundig oordeel nodig is. Bovendien zijn wij geschoold in het geven van specifieke voorlichting met betrekking tot de diabetische voet.

Reuma en voeten

Als gevolg van reuma en artrose kunnen er voetproblemen ontstaan. Voor deze voetklachten bestaan verschillende behandelmethoden. Daarbij is het van belang om te weten dat genezing van reumatische voetklachten helaas niet mogelijk is. AV Voetzorg biedt diverse therapiemogelijkheden aan voor pijnreductie en preventie. Wij bespreken altijd met onze cliënten wat er mogelijk is en hoe we tot de beste oplossing komen.  

Wenst u meer informatie of voorlichting, neem dan gerust contact met ons op!


Partiële nagelresectie

Mocht u last hebben van een ingegroeide teennagel, waarbij het conservatief behandelen onvoldoende resultaat geeft dan is een partiële nagelresectie mogelijk de oplossing. Hierbij wordt onder verdoving een deel van de nagel verwijderd tot aan de wortel.

Een groeiend aantal podotherapeuten in Nederland heeft bewezen dat het uitvoeren van een partiële nagelresectie bij de podotherapeut in de eerste lijn een zeer waardevolle aanvulling is binnen het podotherapeutisch domein. Hoge succespercentages en relatief weinig recidieven.

Voor deze behandeling is een verwijzing van uw huisarts nodig. Hier zullen wij u uitleg over geven mocht u een afspraak willen maken. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 0475-215621. Deze behandeling wordt uitsluitend op onze locatie in het Gezondheidscentrum Aan de Singel in Roermond uitgevoerd.

Onze podotherapeut Renate Swinkels is gespecialiseerd in het uitvoeren van deze behandeling.

Kinderpodotherapie

Kinderpodotherapie is gericht op de behandeling van kinderen met voet, knie, heup of rugklachten. Kinderen zijn nog vol op in de groei en dit kan soms voor andere klachten zorgen dan bij volwassenen. De voeten en benen van kinderen doorlopen verschillende fases, waarin verandering van de voet en knie stand optreed. Kinderen hebben daarom soms een andere specifieke behandeling nodig. Wanneer kinderen klagen over pijn tijdens belasting of niet graag willen lopen is het verstandig om een afspraak te maken bij de podotherapeut.

Onze podotherapeut Jeanine van de Venne is gediplomeerd kinderpodotherapeut.

Slippers op maat (Zlippo)

Heeft u pijnklachten in slippers? Heeft u altijd problemen met de pasvorm? Steekt er een teen over of heeft u een hoge wreven? Kortom, kunt u geen leuke passende slippers of sandalen vinden voor uw moeilijke voeten? Dan heeft Zlippo de oplossing. Dit is een therapeutische slipper of sandaal vervaardigd door de podotherapeut en bestaat uit uw eigen individuele voetbed en een lederen bovendeel (schacht).